Material för akvarell kurser (SV)
Video "Tips om material för akvarell kurser"

(c) Victoria Yaroshik

Tips om Komposition

(c) Victoria Yaroshik

Arbis akvarellmålarna kommer att ställa ut sina arbeten i entréhallen i Arbisbyggnaden 1 och 5 vån.

2020-2021 var utställningarna annulerade p.g.a. Koronaviruset

01.04.2019 - 15.04.2019

16.04 - 27.04.2018

18.04 - 02.05.2017

12.04 - 22.04.2016

Målningskurser

Konstkurser för vuxna  på Åbo svenska arbetarinstitut, 

Kaskisgatan 5, 20700 Åbo

 

 

 

Kurserna börjar i september och januari,  anmälning via www.aboarbis.fi

 

"Nyckeln TILL INSPIRATION I AKVARELL" 

  Allmänt kännt är att människor börjar måla när de når fullvuxen ålder. Man inbillar sig att det är svårt och mindervärderar sina egen förmåga. Det är sällsynt att man kan ta ett barns förmåga att vara spontan och njuta av målandets prosess. På våra kurser lär Du dig att förbättra din creativitet och att släppa loss.

"Akvarell STUDIO" (3 timmar) 

Under kursens tid  målar vi våra personliga bilder i olika akvarell tekniker. Vi  förbättrar vår kreativitet och lär oss att släppa loss, vara spontana och njuta av målningsprocessen med akvareller .  Välkommen alla  som redan bekantade sig med grund akvarell tekniker.

"Själens skötsel med konst"

Aktivera din skapande kraft med konst terapi, koppla av , njut av målnings processen och skapa din egen konst.  Konst terapin hjälper dig att komma i balans, hantera stress, aktiverar fantasin  och inverkar på motoriken.  På  den här kursen arbetar vi med  akvarell  i  s.k. ”Mobil free” zone. Man behöver inte någon förkunskap.

"RESE bok"

 Älskar du att resa?  Skissa medan du reser och gör en personlig ”minnesbok” från din resa. Med ett fotografi kan man spara en bild men inte spara sina känslor om resan. Man kan skissa sina tankar . Sketch-book från olika ställen  kan påminna dig om de fina rese stunder och dela det med sina vänner som en s.k. ”virtual resa”.

På kort kurs kan du studera att skissa snabbt med olika pennor, vax kritor och pasteller.

"FÄRGNAVIGATION - en väg till rätta färger".

Vill du en gång för alla lösa problemet med val av färger i målandet och i vardagen? Gör din målning mer färgbalanserad och tilltalande för ögat! Ta med dig dina egna akvarell- eller gouachefärger och akvarellpapper.  Du kan även måla med akvarellpennor.

 

 

Barnkurs  "Att måla betyder att lära sig se" 

SFERA kulttuuri-ja urheilukeskus

Orminkuja 3, Turku, puh 046 9546491

 Kursens mål är att lära sig målningsteknik och att utveckla sin fantasi. Målet är att nå inspiration och att glömma stereotypiska tankar.

 

Sommarkurs 

tema "Vatten och landskap" 

  • i Nådendal - anmälning via tel. 0400166456

En tredagars nybörjarkurs för framtida akvarellmålare och

En fortsättningskurs för de som har grundkunkunskaper i akvarellmålning 

Upptäck den magiska dörren till en värld av kreativitet och låt dig uppleva färgernas värld! 

På konstkursen målar, tecknar och skissar vi för att på ett roligt sätt stimulera vår kreativitet och skapar konst. Den aktiverar vår fantasi , inverkar positivt på bl.a. uppmärksamhetsförmåga minne och utveklar motorik. De viktigaste verktygen är vår fantasi, lekfullhet och ett öppet sinne. Det finns också rum för avslappningsövningar.