Material för akvarell kurser (SV)
Video "Tips om material för akvarell kurser"

(c) Victoria Yaroshik

Tips om Komposition

(c) Victoria Yaroshik

Målningskurser

Konstkurser för vuxna  på Åbo svenska arbetarinstitut, 

Kaskisgatan 5, 20700 Åbo

 

 

 

Kurserna börjar i september och januari,  anmälning via www.aboarbis.fi

 

"Nyckeln TILL INSPIRATION I AKVARELL" och "AKVARELL studio"

  Allmänt kännt är att människor börjar måla när de når fullvuxen ålder. Man inbillar sig att det är svårt och mindervärderar sina egen förmåga. Det är sällsynt att man kan ta ett barns förmåga att vara spontan och njuta av målandets prosess. På våra kurser lär Du dig att förbättra din creativitet och att släppa loss.

"URBAN  SKETCH

Passar alla som vill skissa, teckna eller måla landskap, arkitektur och städer. Lär dig skissa en personlig "minnesbok" t.ex. medan du reser. En skissbok väcker de fina reseminnena till liv - något du kan dela med dig av till dina vänner. Genom att skissa ner sina tankar kan man koppla av och förbättra sin skicklighet. Du kan använda ink-pennor, akvarellpennor eller kol.

"RESE bok"

 Älskar du att resa?  Skissa medan du reser och gör en personlig ”minnesbok” från din resa. Med ett fotografi kan man spara en bild men inte spara sina känslor om resan. Man kan skissa sina tankar . Sketch-book från olika ställen  kan påminna dig om de fina rese stunder och dela det med sina vänner som en s.k. ”virtual resa”.

På kort kurs kan du studera att skissa snabbt med olika pennor, vax kritor och pasteller.

"FÄRGNAVIGATION - en väg till rätta färger".

Vill du en gång för alla lösa problemet med val av färger i målandet och i vardagen? Gör din målning mer färgbalanserad och tilltalande för ögat! Ta med dig dina egna akvarell- eller gouachefärger och akvarellpapper.  Du kan även måla med akvarellpennor.

 "Kreativ MANDALA - måla din väg till dig själv"

Kursen lämpar sig för alla och  för dom som vill lära sig att skapa en egen mandala . Mandalan hjälper till att uttrycka det som är svårt att klä i ord och att etablera kontakt med den högra hjärnhalvan för att aktivera kreativiteten. Dessutom utvecklar mandalan motoriken. Ett slags yoga för hjärnan. 

 

 

Sommarkurs 

tema "Vatten och landskap" 

  • i Nådendal - anmälning via tel. 0400166456

En tredagars nybörjarkurs för framtida akvarellmålare och

En fortsättningskurs för de som har grundkunkunskaper i akvarellmålning 

Upptäck den magiska dörren till en värld av kreativitet och låt dig uppleva färgernas värld! 

På konstkursen målar, tecknar och skissar vi för att på ett roligt sätt stimulera vår kreativitet och skapar konst. Den aktiverar vår fantasi , inverkar positivt på bl.a. uppmärksamhetsförmåga minne och utveklar motorik. De viktigaste verktygen är vår fantasi, lekfullhet och ett öppet sinne. Det finns också rum för avslappningsövningar.

   

Barnkurs  "Att måla betyder att lära sig se" 

SFERA kulttuuri-ja urheilukeskus

Orminkuja 3, Turku, puh 046 9546491

 Kursens mål är att lära sig målningsteknik och att utveckla sin fantasi. Målet är att nå inspiration och att glömma stereotypiska tankar.

Arbis akvarellmålarna kommer att ställa ut sina arbeten i entréhallen i Arbisbyggnaden 1 och 5 vån.

08.02.2021 - 19.03.2021 på 5 våningen

01.04.2019 - 15.04.2019

16.04 - 27.04.2018

18.04 - 02.05.2017

12.04 - 22.04.2016